Tuesday, September 17, 2013

Assalamualaikum
Salam Sejahtera.

Maaf kerana terlalu lama tidak ke udara..ops, ke atas talian blog ini.

Saya telah beralih arah ke blog yang satu ini.

Gaya, penulisan, tujuan juga sudah berubah.

Semoga ia ke arah yang lebih baik, demi untuk persiapan masa depan saya.

Blog yang baru ini lebih kepada perkongsian ilmu yang tidak seberapa dari saya.

Anda dialu-alukan melwat blog baru saya Panduan Kraf Riben dan Kertas. Semoga kita sama-sama peroleh manfaat darinya.

Blog ini saya tinggalkan untuk perkongsian ilmu bg mereka yang memerlukan terutamanya pengalaman saya Berdiet Atkins. Selamat Maju Jaya :)



Salam Sayang dari Saya.... :)



Another Story Of Mine...

Monday, May 13, 2013

Ops...sorry yer.

Another Story Of Mine...

Ops..maaf yer lamaaaaaa saya tak update blog. Sebab saya busy dengan persiapan peralihan alam kehidupan yang baru ini.

Doakan kami rukun damai, bahagia bersama dirahmati Allah di dunia dan akhirat. Saya juga doakan yg sama untuk semua. Have Fun Everybody!!!

p/s : Blog saya mungkin akan bertukar wajah sedikit masa lagi. Sekarang masih busy kemas-kemas, susun-susun, tolak-tolak, tambah-tambah segala isi rumah.

Enjoy our new life..... :)

Thursday, January 31, 2013

Turun lagi yeah yeahh !!!!!


Semalam, gaduh dengan Weight Scale tu. Ada ker naik-naik jer atas weight scale tu nombornya tak berubah. Ceh, penat2 jer terkulat2 aku mkn telur pg ptg siang malam. Merajuk sakan aku dgn benda alah tu tau...

Tapi......... ada tapinya. Weight Scale tu pandai sungguh dia memujuk aku pagi ni. Sekali dia terus bagi penurunan
 - 1.4kg koooooooooo. Jangan tak caya. 

Hahahah, weight scale tak salah, aku yg silap.
Setelah setahun lebih amalkan Atkins ni, aku perasan yg body aku ni ada satu rentaknya. Kalau tidak membuang air besar maka susah nak turun. Logiknya bahan kumuhan tidak dikeluarkan. Dan, bila berAtkins, aku akan jd susah untuk qada' hajat tu. Maka, aku perlukan bantuan sikit.

Bantuan yang aku maksudkan adalah Clenx Tea ni. Ia membantu sistem perkumuhan aku menjadi lebih baik dan lancar.

Dan



No no no...ini bukan minyak masak ok. Ini Cuka Epal. 1 sudu 1 hari bagi menggalakkan proses metabolisma badan. Caranya, 1 sudu cuka epal dicampur dgn segelas air. Minum seelok2nya pagi sebelum mkn. Atau malam sebelum tidur.

Okies, Wish Me Luck, n Good Luck For You... ;)

Psssttt, tak sabar nak bercanda dgn Weight Scale pagi esok....


Another Story Of Mine...

Tuesday, January 29, 2013

Diet Telur - Atkins


Bermula semalam, masuk regim diet telur. Kenapa?
Bak kata kak Puteri Elaira, aku ni dah masuk Zon Panic. mana taknya, tinggal kurang 100 hari je lagi nak sampai ke Hari Bersejarah tu. Lagipun, geram punya pasal sebab dah 2 minggu lebih berat tak turun2 sebab salah sndiri berlebih kurang je dgn menu2 diet. Padan muka aku kan..tu lah sapa suruh tak jaga makan dan badan. Kan dah naik lagi. Ha, sekarang sapa yang susah? Huhuhuhuhuh.....Duh, sempat ke nak slim melim ala2 Miss World ni? Ai nak buat aksi dukung2 time photo shoot nanti tau yang...Ai takut Yu tak larat nak angkat jer.. Hehehehe

Okies okies....Aku panggil diet telur sebab satu hari tu pagi petang siang malam makan telur jer sampai lebam ekk. Ops, tak lah lebam, tu  nak bg sedap ayat ker.

Semalam, sarapan 2 biji telur rebus separuh masak, tengah hari 3 biji telur goreng mata, malam dah tak larat dah nak tengok telur goreng dah, aku makanlah isi ayam goreng tu seketul. Memang ada pesan telur separuh masak tapi ntah kenapa tekak rasa lain macam. Langsung tak der selera nak makan sampaikan nak tengok telur tu jer rasa nak muntah dah. Rasanya sebab badan penat sgt pusing2 shopping Boulevard tu dan penangan kerusi urut yg menyakitkan tu. Incik Tuning ambilkan ayam goreng seketul dan paksa juga makan. Kalau ikutkan hati mmg nak lelap dah kat meja kedai mamak tu jugak dah. Dgn terkulat2nya, terpaksa jugalah aku telan. Tu pun lepas Incik Tuning dah siat2kan isi ayam tu. Nasib baik tak kena suap paksa makan jer....Ops, melalut plak.

Apa lagi yg aku makan semalam? Air kosong 4 liter. Rasanya lebih. Dan hasilnya? ......

Berat aku telah berkurangan 600g pagi ni. Wahhhhhhhhhhhh..Suka suka suka.

Buat jadi penguat semangat nak teruskan diet telur ni.
Pada sesiapa yg rasa berat tak turun2 tu walau dah jaga makan sebaik mungkin, bolehlah cuba cara ni plak. Pada aku, ini dah mmg menu Atkins tegar ni. Cuma, kalau boleh cubalah makan banyak sikit. Kalau Bicikut dia makan 4 biji telur goreng untuk sarapan jer. 6 biji plak untuk lunch. Kalau korang larat, nak makan sepapan pon makanlah. Huhuuhu....

Selamat Mencuba....Good Luck beb...


Another Story Of Mine...

Tuesday, January 8, 2013

Terharu...

Kasih dan cintaku semakin mengebu-gebu pada Incik Tuning bila dia sanggup untuk menumpang sekaligus menyewa di rumah kawan-kawan sepejabat untuk aku tinggal di rumahnya sementara menunggu masa kami diijabkabulkan. Dia sanggup lakukan ini agar aku tidak bersedih lagi dengan Tragedi Tuan Rumah Gila yang telah menyebabkan aku takut dan fobia untuk menyewa bilik lagi. Dia sanggup lakukan ini untuk aku hidup lebih selesa, aman dan tidak risau lagi. Sekaligus mengurangkan risau dia juga sebab dia berganda-ganda risau bila tinggalkan aku serumah dgn tuan rumah gila tu. Cukuplah seminggu tersiksa. Huhuuu.

Air mata terharu dan sedih ini menitik bila melihat dia memunggah barang-barangnya untuk berpindah. Malah telah mula berlinangan semasa mendengar dia beri penerangan serba-sedikit pasal brg2 dalam rumah.

Buat Incik Tuning aka Kekanda.....Adinda berjanji akan bersungguh-sungguh berusaha menjadi suri yang terbaik buat Kekanda...Semoga hidup rumahtangga kita kelak akan dilimpahi dengan Rahmat dan Hidayah-Nya, dengan redha-Nya dan dengan Kasih-Sayang-Nya....Berkatilah kami Ya Allah...

Ameen Ya Rabbalalameen....

Terima kasih Kanda...
Syukur Ya Allah...


Another Story Of Mine...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...